Okcategoryrad

Fem sexmyter som förstör våra liv

Det finns många stereotyper om sex som är kända för nästan alla och som de flesta på något sätt tror på. Kanske till och med du! Men glöm inte att populära föreställningar ofta är felaktiga. Valeria Aginskaya, programdirektör för Secrets Center for Sexual Education, hjälpte till att skingra myter som står i vägen för ett tillfredsställande sexliv.

1. Män vill ha sex mer än kvinnor.

Lyckligtvis är de dagar borta då man trodde att intim begär är ett rent manligt privilegium. Moderna sexologer hävdar att nivån på sexuell lust är ungefär densamma för båda könen. Ryska kvinnor verkar ofta ha mindre behov av sex enbart på grund av den nationella mentaliteten och uppfostran.

En viktig punkt för att förverkliga ditt eget sexuella temperament är vanan att fantisera. Detta är användbart på många sätt, och i synnerhet hjälper det dig att förstå vad du vill och utvecklar skickligheten med snabb spänning. I Ryssland lär flickor tvärtom tvärtom att inte stirra på män (se bara på din man!) – och härifrån växer en rad olika problem.

2. En kvinna som inte tycker om sex är frigid.

För det första har moderna sexologer övergivit begreppet frigiditet. Ur en rent anatomisk synvinkel kan varje kvinna uppleva njutning av själva sexprocessen och få orgasmer som ett resultat. Om det inte finns något nöje måste orsaken sökas i psykologiska och fysiologiska klämmor i kroppen – och hos partnern. Trots det faktum att var tredje kvinna upplever svårigheter av olika slag med att uppnå orgasm, diagnostiseras anorgasmia som oförmåga att uppleva orgasm hos endast 3% av kvinnorna och behandlas framgångsrikt. Samma svårigheter som inte är relaterade till anorgasmia löses enkelt både vid ett individuellt möte med en sexolog och i gruppmöten för utveckling av en kvinnlig orgasm, till exempel.

3. Ha sex alltid när en man behöver det. ”Tja, han behöver det, men du kommer att bära med det”.

Samlag utan önskan fördöms av både psykologer och gynekologer. Psykologer pekar på uppvaknandet av offrets syndrom på detta sätt – en kvinna utsätts faktiskt systematiskt för våld och tappar slutligen kontrollen över sitt liv. Samtidigt försvinner en kvinnas egen libido – trots allt används den faktiskt inte.

Gynekologer säger att under samlag utan lämplig upphetsning frigörs inte naturlig smörjning, vilket är fylld med cervikal erosion.

En separat berättelse är bristande förståelse för värdet av sig själv och en vilja att ”göra plikt”. Detta är också ett psykologiskt problem som specialister ofta arbetar med. Det är viktigt att förstå att du bara är skyldig din make / maka ½ av egendomen vid skilsmässa och inget annat. Allt som händer mellan två personer ska ske med ömsesidigt samtycke och önskan.

4. Sexleksaker är för perversa.

För att förstå om leksaker är goda eller onda, räcker det att erkänna att din partner inte alltid kan tillfredsställa dig rent fysiskt. Och sexleksaker har länge inte bara blivit ljusare för de ensamma, utan också väckt variation i etablerade par..