Okcategoryrad

Inte så enkelt: 50 överraskande fakta om män

Varje år den 19 november firar världen International Men’s Day. För att hedra denna semester samlade Wday.ru alla de mest nyfikna på våra älskade män för att förstå dem åtminstone lite bättre..

För första gången firades herrens dag 1999 av invånarna i Republiken Trinidad och Tobago, en önation i södra Karibien, bestående av två stora öar. Och idag firas denna helgdag i mer än 50 länder i världen: Australien, Österrike, Storbritannien, Ungern, Ghana, Israel, Indien, Irland, Italien, Kanada, Kina, Norge, Pakistan, Ryssland, USA, Singapore, Trinidad och Tobago, Sydafrika, Jamaica och andra. Helgens betydelse av semestern är att uppmärksamma könsdiskriminering av män när man bestämmer vikten av deras roll i familjen.

Deras hälsa

1. Män stammar oftare än kvinnor.

2. Män snarkar oftare (ja, det visste vi).

3. Män har tjockare hud, bättre syn och en mer aktiv metabolism.

4. Män känner fysisk smärta mer akut än kvinnor (och vi trodde att de bara gjorde en tragedi av en splint under nageln). Och män har svagare motståndskraft mot sjukdomar (de ”dör” verkligen av en temperatur på 38).

fem. Hjärtsjukdom är den vanligaste dödsorsaken för män i civiliserade länder (ja, de övervakar inte sin hälsa alls och gillar inte att gå till läkare).

6. Män oftare än kvinnor lider av färgblindhet och mindre ofta än kvinnor – åderbråck och depression. Samtidigt klarar de depression mycket sämre (eller klarar inte alls).

7. Män har mindre utvecklad hörsel, luktsinne, förmåga att skilja nyanser av smak och färger.

8. Skägg växer snabbare hos blonda män än brunhåriga eller brunetter..

nio. Fram till den 8: e veckan utvecklas alla embryon i livmodern som flickor. Detta sker under påverkan av moderns Y-kromosom. Det kvinnliga könet är så att säga den ”grundläggande uppsättningen” för en framtida person. Vid den åttonde veckan vaknar X-kromosomen som tas emot från fadern. Det stimulerar kroppen att producera testosteron, barnets hjärna byggs om och nya vävnader bildas: testiklar och prostatakörtel..

tio. Kvaliteten på det genetiska materialet hos män beror på deras livsstil, inte ålder. En 70-årig man utan missbruk kommer att producera friskare avkommor än en 20-årig ung man med missbruk. Hos kvinnor påverkas genetiskt material av ålder, inte livsstil. En 20-årig tjej med dåliga vanor kan få en friskare avkomma än en helt frisk 40-årig kvinna.

Deras vanor

elva. Pojkar ler mindre ofta än flickor under spädbarn.

12. Fler vänsterhänta män.

tretton. Män har mindre manuell skicklighet än kvinnor.

fjorton. När man klär sig på sig män först underkläder (strumpor, byxor) och sedan en skjorta. Män klär av sig i omvänd ordning – först en skjorta och sedan byxor. Kvinnor tenderar att vända båda processerna..

femton. I en T-shirt eller tröja kommer en man att sticka handen genom halsen, räta ut T-shirten och sedan lägga den på kroppen. Kvinnor är mer benägna att ta tag i de nedre kanterna på dessa plagg och dra dem över sig själva..

sexton. Män går ner i vikt lättare. Och de använder det inte alls! Det finns fler feta människor bland rika män än bland rika kvinnor.

17. Män tenderar att äta mer när de är tillsammans med kvinnor. Detta händer omedvetet och är sannolikt ett gammalt sätt att göra intryck. Kvinnor, som vi vet, på datum är redo att tugga ett salladsblad hela kvällen. För ungefär samma syfte. Och mer från spänning.

arton. Män kan bättre märka små detaljer om rörliga föremål och rumsligt tänkande. Kvinnor har kommunikationsförmåga och multitasking.

19. De flesta män hatar verkligen shopping och att behöva göra val när de handlar..

20. Samtidigt är ensamstående män den vanligaste kontingenten i nätbutiker..

Deras tankar

21. Det finns alltid ett motiv i mäns beteende. En kvinna kan förbättra sitt förhållande till nästan vilken man som helst (son, man, chef, kollega) om hon förstår motivet för hans beteende.

22. Män pratar mindre, men oroar sig mer för sig själva.

23. Deras känslighet för andra människor är ojämförligt mindre än för kvinnor..

24. Det är mycket svårare för män att förstå en annan person. De är inte heller benägna att gräva i sig själva, vet inte mycket om sig själva och vill inte veta..

25. Män är inte intresserade av att veta vad andra män tycker och tycker om detta eller det här tillfället. De pratar inte om saker som kvinnor..

26. Män ser kvinnor som oförutsägbara, ibland galen och fruktar dem i hemlighet..

27. De flesta män tror att det är nödvändigt att gifta sig inte tidigare än 25 eller till och med 30 år. Men mer än 50% av dem gifter sig tidigare.

28. Män vill inte vara ansvariga för någon annan än sig själva (till exempel en kvinna). Ibland undviker de därför engagemang eller allvarliga relationer..

29. Män skvaller också. De serverar bara skvaller inte i entusiastiska känslomässiga toner, utan sparsamt och i en vanlig ton. Därför tar de sitt ord för det snabbare..

trettio. I motsats till vanliga stereotyper är män mer benägna än kvinnor att ändra sig. Och män ljuger dubbelt så ofta som kvinnor. Studier har visat att de lyckas berätta lögner för sina kollegor, chef, vänner och familj i genomsnitt 6 gånger om dagen per dag. Kvinnor – bara 3 gånger.

Deras känslor

31. En mans känslomässiga utbud av reaktioner är inte lika stort som för kvinnor. Om hans humör hoppar under dagen eller månaden, som en kvinnas, kommer det troligen att göra mannen galen. Med starka påfrestningar – både positiva och negativa – kommer en man att försöka ”driva” sig själv tillbaka till ett stabilt, förståeligt emotionellt tillstånd. Till exempel att få en känsla av tråkighet med en drink. Ungefär samma funktion utförs av etablerade ritualer som dataspel (inte att förväxla med spelberoende). Sådan reaktionsstabilitet utvecklades av evolutionen: alltför nervösa män överlevde inte i strider, störde jakten eller dog i onödiga slagsmål..

32. Män värdesätter komplimanger från andra män i sin adress mer än från kvinnor. Sexuell läggning har inget att göra med det..

33. Det finns två skäl i ett förhållande med en älskad kvinna som tvingar en man att handla annorlunda (till exempel utföra en bedrift eller gifta sig): när hennes liv är i allvarlig fara eller när det finns en risk att förlora henne.

34. En man kan föras bort av nästan alla affärer, om det till och med är den minsta risken eller faran i det..

35. Ökningen av testosteron försvagar uppmärksamheten och deprimerande kontroll över situationen. Därför kan mannen inte ta blicken från den förbipasserande kvinnan och kan knappast koncentrera sig på konversationen just nu. Men så snart patogenen lämnar synfältet glömmer han snabbt bort det. Av samma biokemiska skäl.

36. Män tillbringar nästan ett år av sina liv och tittar på kvinnor. Forskning har visat att de tittar på olika medlemmar av motsatt kön i upp till 43 minuter om dagen. Och det här är nästan 11 dagar av rena beundrande kvinnor varje år. Och 352 dagar för en man från 18 till 50 år av sitt liv. Kvinnor gör detta i cirka 20 minuter om dagen, vilket inte är mer än 6 månader över samma åldersintervall..

37. Ensamstående män brukar uttrycka sig mer genom kläder, tatueringar eller beteende än i relationer..

38. Män gillar att prata om vilken typ av kvinnor de gillar. Men praktiska studier har visat att hårfärg, ögon och andra detaljer i utseendet inte har någon avgörande inverkan på deras val..

39. Män vill verkligen inte ha sex ibland och ibland falsk orgasm.

40. Dessutom tänker män verkligen på sex nästan dubbelt så ofta som kvinnor (19 gånger om dagen mot 10). Förresten, de tänker också på sömn och mat oftare. Så de är helt enkelt mer benägna att impulsiva tankar om behaglighet..