Okcategoryrad

Personlig berättelse: ”Jag bor med min man och vet att han har en annan”

Det var tomt bredvid mig. Jag sträckte ut handen och kände det kalla lakan. Konstigt, vart gick Matvey? Klockan visade klockan 3. När jag gick upp ur sängen såg jag ljuset i köket. Jag kan inte sova eller något?

Bittra sanningen

– Hej. Något hände? – frågade jag min man. Det låg en nästan tom flaska cognac på bordet.

– Jag vill inte bo hos dig längre.

– Varför? – sväljer nervöst, frågade jag.

”Jag vet inte hur det hände, men jag älskar dig inte längre”, sa han och torkade tårarna..

Att säga att jag inte förstod någonting är att säga ingenting. Först igår var vi en familj, men idag visar det sig att han inte behöver mig.

Mina försök att ta reda på åtminstone något misslyckades. Det fanns ett svar på alla frågor: ”Jag har en tomhet inuti och jag vet inte vad jag ska göra med det.”.

Tyvärr visste jag inte heller vad jag skulle göra med den här nyheten. Baby vaknade och jag lämnade tyst i köket.

Vänd upp och ned

På morgonen, utan att se mig i ögonen, drack min man tomt te och åkte till jobbet. Från och med den natten började helvetet i mitt hus.

Han kom närhelst han gillade, ibland full, ibland högljudd, ibland ledsen. Han föredrog att inte prata med mig, frågade inte om barn, tog inte med pengar till familjen. Han tog inte upp rören från mig och ringde inte sig själv.

Vi verkade vara uppdelade i två läger – i det ena är jag med våra pojkar och hushållssysslor, i det andra – han är som en katt som går av sig själv. I sängen mellan oss lade han en kudde och efter ett tag flyttade han till golvet..

En gång frågade jag honom ändå en direkt fråga: ”Har du en annan?”

– Nej, jag vill bara inte vara med dig.

– Och var försvinner du då på natten?

– Jag sitter i bilen nära ingången och lyssnar på musik.

Naturligtvis ville jag inte tro att han fuskade på mig. Det har trots allt aldrig funnits sådana synder bakom honom under alla tio år av vår bekantskap.

I tre månader bodde jag i en vice. När han var hemma var hon rädd att andas och glömde att han inte skulle beröras, det är bättre att inte prata med honom. Under denna tid förvandlades han från en glad, omtänksam och lugn man till en nervös, irriterad och främmande. Jag strykte mina skjortor själv, åt nästan inte hemma, lämnade hungrig och återvände full.

Jag fick en fobi. Jag blev rädd för ljudet från hissen. Efter att ha lagt pojkarna i säng kollapsade jag av trötthet, men jag vaknade verkligen när jag hörde hissen.

– Är han? Nej, inte han! – och jag somnade igen. Så jag vaknade tio gånger om natten tills jag hörde ytterdörren klockan 3 eller 4 på morgonen.

Jag fick syn

Med tiden insåg jag att han aldrig skulle erkänna förräderi, men han har fortfarande en annan kvinna.

Förmodligen är jag känslomässigt snål, men jag rullade inte upp skandaler, jag spårade inte upp dem och hotade inte henne. Jag gick ner i vikt, blev gammal och grät nästan 24 timmar om dygnet. En gång, när barnet, som var knappt 6 månader gammalt, blev sjuk, ringde jag ihållande till honom, till vilken en halvtimme senare fick jag ett kort SMS: ”Ring inte, jag är upptagen. Jag kommer hem så snart jag kommer. ” Jag var täckt. Jag började leta efter det femte hörnet i lägenheten, jag minns att jag ville gnälla, som av outhärdlig fysisk smärta, och frågorna rusade genom mitt huvud: ”För vad? Vad har jag gjort mot honom? ”

Det visar sig att hela den här tiden bodde han skamlöst med två samtidigt. Valet fattades dock inte av mig utan av honom.

Min man verkade dela sig i två. På morgonen var han främmande och kall, och på natten vaknade jag från hans beröring eller en tung titt på mig när han satt tyst vid sängens huvud.

Jag behövde inte bevis för hans svek, hans beteende talade för sig själv. Men jag hjälpte inte att förstå vad jag ville: ibland var jag stormig av hat mot honom, och ibland rullade vågor av kärlek och ömhet över mig. Trots allt var han trots allt min man i nästan tio år.

En gång i hans nästa midnattrunda frågade jag fortfarande: ”När kommer detta att sluta?”

– Snart. Jag avslutade jobbet och åkte till en annan stad, sa han lugnt och lämnade rummet.

Marken gled under mina fötter. För ett ögonblick glömde jag till och med hur jag andades, och en enda fråga fastnade i mitt huvud som en gimbal: ”Vad sägs om oss?”

Efter att ha ”sovit” med den här nyheten hittade jag till och med plussidor i den:

+ han kommer att försöka leva utan oss och se hur uttråkad han är;

+ Jag kommer att lugna mig och sluta plåga mig själv med ständiga misstankar och retoriska frågor;

+ oavsett vad som görs är allt för det bästa.

Och på kvällen nästa dag andades jag lugnt ut: det betyder att det borde vara.

Men då misstänkte jag inte ens att detta bara var början.

”Jag vill ha det”

Efter ett par dagar slutade han verkligen och gick till jobbet för ett annat företag. En månad var han tvungen att göra en praktik, sedan ta en ny tjänst och lämna. Först glädde dessa förändringar mig, eftersom arbetet var runt huset och schemat antog att kl 19:00 redan skulle vara hemma, vilket innebär att han teoretiskt sett kunde spendera mer tid med barnen: göra lektioner med den äldre och ta honom till träning, gå med småbarn och leka med honom.

Men det här var bara mina gissningar.

Jag vaknade klockan två och insåg att han aldrig kom hem. Handen räckte fram mot telefonen: ”Var är du?”

Konstigt nog svarade han omedelbart: ”Jag hyrde en lägenhet. Jag kommer inte att bo hos dig längre. Jag hämtar mina saker imorgon ”.

Vad? Jag minns att jag började få en riktig hysteri. Varken en kall dusch eller en oändlig mängd valerian eller alkohol hjälpte till att återhämta sig. Tårar regnade ner från mig, och magen vrids av otrolig smärta. Först på morgonen samlade jag min kropp på något sätt efter att ha ”skrynklat” mig till skolan och till sin fråga ”Var är pappa?” tystade på axlarna och svällde en klump i halsen.

På kvällen väntade testet min pojke snarare än mig. Han förstod verkligen inte vad som hände. Hans far kunde inte ge tydliga förklaringar till sina frågor. Kramade näsan som en liten, kramade sin son till honom och fortsatte att upprepa som en papegoja: ”Så här borde det vara.”.

Och bara i dörröppningen, när han tog väskan, frågade jag: ”Varför gör du det här?”, Svarade han oförskämt: ”Eftersom jag vill ha det här.”.

P. S. Han hyrde en lägenhet nära huset till sin älskarinna. Och de flyttade till en annan stad tillsammans. Två gånger i månaden kom han för att besöka barnen, och sedan födde hon ett annat barn. Nu har han ingen tid för våra pojkar. Hela den här tiden var hon gift, precis som jag och min man.