Okcategoryrad

Vad du ska göra för att hålla ditt sexliv livligt

Vi förstår vilka faktorer som hindrar dig från att njuta av livet till fullo, och vilka tvärtom ökar din attraktion cialis brand.

Alla, oavsett kön, har rätt till levande, minnesvärd och spännande sex. Men tänk om det ibland verkar som att du inte längre kan ha en stark önskan? Emily Nagoski, en sexolog och psykolog med tjugo års erfarenhet, skriver i sin bok How a Woman Wants att du kan fylla ditt liv med passion i alla åldrar. För att göra detta behöver du bara förstå dig själv.

Analysera dina önskningar

För att förbättra kvaliteten på ditt intima liv, försök att lyssna på dig själv. Vad uppmuntrar dig och vad tvärtom, motsätter dig? För att testa detta, gör en liten övning..

Gå tillbaka till de roligaste upplevelserna i livet och svara på frågorna om dessa upplevelser i detalj. Vad hände med ditt humör och välbefinnande? Hur kände du dig själv just nu (utseende, mental attityd)? Vad kände du för din partner (utseende, beteende, grad av intimitet)? Beskriv inställningen, inklusive eventuella speciella ögonblick (till exempel var du i ett annat land eller på semester). Vad var själva processen?

Kom ihåg upplevelsen som inte gav dig mycket nöje och gå igenom samma frågor. Så du kan lyfta fram de ögonblick som driver din önskan eller handla tvärtom. Arbetet med att njuta av intimitet är att återskapa en möjliggörande miljö och eliminera nedslående.

Vanliga spännande faktorer

Alla kvinnor är individuella, så var och en kommer att ha sin egen lista. Men det finns saker som vanligtvis är vanliga för de flesta. Till exempel…

Kärlek

Tillit, själens närhet, omtänksamhet, en känsla av trygghet – allt detta förbättrar sexkvaliteten, eftersom du inte behöver oroa dig för relationer, jämföra dig med någon eller vara avundsjuk i processen.

Utseende

Välvårdad kropp, mjuka händer, självsäkra rörelser, andra attraktiva funktioner – ju mer du gillar din partner, desto mer dras du till honom, desto mer kan du njuta av processen.

Situation

Romantisk kväll, långsam dans, sensuell massage, badning tillsammans med levande ljus – allt detta skapar en känsla av enhet. Detta kan också innehålla samtal eller tips under dagen om hur trevligt det är att tillbringa en kväll tillsammans..

Själv kärlek

Din känsla av din egen attraktivitet märks alltid och överförs till andra. När en person är säker på sig själv tänker han inte på hur han ser ut och överlämnar sig helt till intimitetsprocessen..

baksidan

Naturligtvis, tillsammans med de spännande faktorerna, finns det de som påverkar sexualiteten negativt. Det kan vara kallt i lägenheten och grannarna kan skrika utanför väggen. I det här fallet måste du lösa problem när de blir tillgängliga: sätt en värmare, gå i pension i ett badrum eller ett annat rum. Psykologiska faktorer kräver ett mer balanserat tillvägagångssätt: stress, ogillande av din kropp, självkritik, brist på förtroende för en partner, stereotyper – allt detta måste bearbetas.

Att spela sport eller dansa hjälper till att lindra stress och samtidigt komma i form. Och om du lägger till avslappnande och omtänksam massage, egenvård och god sömn, kommer du snart att återfå inte bara självförtroende utan också en positiv attityd, vilket har en positiv effekt på ditt sexliv. Glöm inte att bli av med psykologisk stress: ibland behöver du bara skrika eller gråta ensam för att slutföra reaktionscykeln mot stress..

Kom ihåg att du alltid är attraktiv. Älska dig själv och din kropp, behandla dig själv som en nära vän (för att du alltid ser något vackert i dem), jaga inte andra människors ideal och låt inte din inre röst påverka din självkänsla.

Om det finns tvivel om en partner måste de bearbetas. Är du besviken över honom, eller är du rädd för svek på grund av tidigare klagomål? Förstå dina egna känslor och känslor utan att skylla på dig själv eller din partner.

Kasta alla stereotyper i kön. Kvinnor borde inte alls uppleva spontan upphetsning, eftersom män, de borde inte känna till ett stort antal ställningar, eller tvärtom bör de inte medvetet blyga i sängen. Vad du gillar är ditt eget företag..

Koppla av, naturligtvis! För att ha kul behöver du bara lyssna på dina känslor och känslor..

Läs mer om detta ämne i How a Woman Wants av Emily Nagoski (Mann, Ivanov & Ferber).